Hva er SEO (søkemotoroptimalisering)?

Søkemotoroptimalisering er jobben man gjør for å gjøre din nettside mer synlig i søkemotororene. Det handler om å få din nettside på toppen i Google, Yahoo og Bing på de søkeordene som du ønsker. Søkemotoroptimalisering handler om kalkulerte analyser som gir deg en økning i trafikken der det er lønnsomt for deg.

Når man jobber med søkemotoroptimalisering så jobber man med flere aspekter av en side:

  • Innhold
  • Brukervennlighet
  • Mikroformater
  • Struktur
  • Lenkeprofil
  • Metadata

Hver eneste rådgiver innenfor SEO vil nok ha sine individuelle meninger om hvordan man skal ta tak i SEO. Uansett hvilken rådgiver du har i dag eller kommer til å få i fremtiden så vil de nok basere på de sammen prinsippene. Søkemotoroptimalisering er såpass nytt, ferskt og ikke minst et relativt lite miljø så derfor vil nok de bruke de samme verktøyene.

Slik jobber jeg med søkemotoroptimalisering

Det nytter ikke å bare si «Jeg vil rangere på kredittkort», vi må faktisk først finne ut hvilke ord som genererer volum og kvalitet. Jeg starter aldri arbeid på noen før nettopp dette er gjort.. vi alltid en testkjøring med Google annonsering (Google Adwords) for å hente inn data.

Deretter så bruker jeg denne informasjonen for å lage en slags tilstandsrapport på nettsiden din. Her vil du få servert en hel smørbrødliste med tiltak for å øke rangeringene dine i søkemotorene.  Denne listen kan du velge ting du vil gjøre selv og ting du vil at jeg skal gjøre.

Det er nemlig ingen hemmelighet at søkemotoroptimalisering er nettopp ting du kan gjøre selv. Hvis kunden klarer det selv så ser ikke jeg grunnen til at jeg skal hjelpe kunden med dette.

Hvilkeyt byrå er best på søkemotoroptimalisering

Det finnes i dag utrolig mange tilbydere av søkemotoroptimalisering, det å finne en aktør som virkelig kan levere dokumentere resultater er svært vanskelig. Ta gjerne kontakt med meg på mail for å se om vi kan hjelpe deg med å skaffe disse gode rangeringene.